Положението в Румъния е критично – има само едно свободно легло за интензивна грижа за COVID болни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само едно легло е свободно в интензивните отделения на Румъния за пациенти с COVID-19, съобщи Групата за стратегическа комуникация към правителството, цитирана от Аджерпрес.

Според данни, представени от агенцията, страната разполага с общо 1754 легла за ковид болни в интензивните отделения, като от тях 392 са в Букурещ.

Румъния има отделно оперативен резерв от 167 легла за пациенти с COVID-19, които се пускат в експлоатация при случаите, в които броят на пациентите, нуждаещи се от интензивна грижа, надвишава капацитета на главните отделения.

По данни на Групата за стратегическа комуникация понастоящем в цялата страна са заети 1868 легла. На национално ниво свободно остава едно-единствено легло, като се изключат тези, които са запазени за хора с определени медицински състояния, за които също е потвърдено, че са заразени с коронавирус.

Румъния регистрира 273 смъртни случая на пациенти с COVID-19 през последните 24 часа, като десет от отчетените са починали в предходни дни. От всички починали 248 са били неваксинирани.

В страната са хоспитализирани 18 485 души с COVID-19 към момента, в т.ч. 314 деца. 31 от децата са настанени в интензивни отделения.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар