Джок Полфрийман

Полфрийман вече има паспорт и самолетен билет за Австралия, лети в понеделник

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Джок Полфрийман вече има самолетен билет за Австралия, а пасаванът му е готов от понеделник. Това заяви в интервю за Нова телевизия Полфрийман след условното му предсрочно освобождаване от затвора.
Полфрийман не може да си обясни, защо след като бе пуснат предсрочно от затвора, се намира в Бусманци.
„Билетът е купен, паспорт имам от понеделник. И някакви полицаи, не знам от къде, от миграция мисля, са казали на служители от Австралия, че са загубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия“, разказа още той.
Той има издадена забрана да напуска България. В същото време твърди, че има забрана и да влиза в страната.
„Аз съм длъжен да напусна страната. Също е била наложена 5-годишна забрана да влизам в страната. Това в момента е малко абсурдно, защото съм държан в затвора в Бусманци с единствената причина да бъда депортиран“, обясни убиецът на студента Монов.
Полфрийман коментира мотивите на Софийския апелативен съд за предсрочното му освобождаване.
„От 2015 година досега съм работил и учил в затвора, също съм бил учител по английски на българи в затвора в Казичене. Бях и в администрацията на затвора като вид секретар. Най-вече съдът споменава, че нямам един лош доклад, всеки годишен доклад е бил положителен 11 и половина години“, заяви Полфрийман.
Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов обяви преди дни, че през годините има данни, че Полфийман е правил опит за бягство.
„Според мен това трябва да е повод за дело за клевета. Аз нямам наказания за нещо подобно. Между другото опит за бягство е престъпление, аз защо нямам обвинителен акт? Защо нямам присъда за опит за бягство“, попита Полфрийман.
„Има много от крайни десни движения, които отправят смъртни закани срещу мен, срещу всички, които искат да подкрепят моето освобождаване. Но не се страхувам”, каза още той.
Австралиецът не прави планове за бъдещето си: „Как може един човек да планира бъдещето си, когато всеки ден, всяка седмица има някакви незаконосъобразни изненади“, допълни убиецът на студента Монов.
Той е изплатил малка част от 400 000 лева обезщетение за семейството на убития Андрей Монов.
„Досега съм дал затворническа заплата между 4 и 5 години. Ако съм имал заплата в затвора, съм дал 5 години на госпожа Монова. Останала част просто трябва да плащам както мога. Аз нямам пари“, каза Полфрийман.
Върховният касационен съд решава на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.
Нова тв, Канал 3

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар