ракета война

Полша и Румъния са първите кандидати за ракетен удар с „Калибър“, неофициално и България

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като оправда легитимността на ударите на Украйна срещу военни обекти на руска територия, Лондон фактически призна за легитимни и възможни въздушни удари срещу логистичните вериги в редица страни от НАТО, които доставят оръжие за Киев. Полша и Румъния са първите, които изглежда искат това.

Джеймс Хипи, заместник-държавен секретар на въоръжените сили на Обединеното кралство, каза за Times Radio, че Украйна има законно право да нанася удари по военни обекти на руска територия, за да разруши логистиката на руските въоръжени сили.

„Напълно легитимно е Украйна да се насочи към територията на Русия, за да разруши логистиката, която, ако не бъде прекъсната, би допринесла пряко за смъртта и касапницата на украинска земя“, каза Хипи.

Коментирайки това изявление, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че и Русия може да нанесе удари по военни цели на територията на редица страни от НАТО, които доставят оръжие на режима в Киев, за да разруши военната логистика.

„Правилно ли разбираме казаното? В крайна сметка това директно води до смърт и кръвопролития на украинска територия. Доколкото разбирам, Великобритания е една от тези страни, уточни Захарова в Telegram.

Като продават оръжие на Украйна, европейските държави се опасяват, че ще станат страна във военните действия и ще си навлекат „гнева на Путин“. Ръководителят на германското външно министерство Аналена Бербок изрази загрижеността си по въпроса. „Ние в правителството сме единни в това, че няма да станем страна в конфликта“, каза тя по време на пресконференция на 20 април.

Унгария обаче споделя различно разбиране. Унгарският външен министър Петер Сийярто каза по време на посещение в Косово, че страната му няма планове да доставя смъртоносни оръжия на Украйна, нито да разрешава транзита им до Киев, тъй като „може да стане мишена на враждебни военни действия“. И уточни: „Ние не се замесваме в тази война.

Междувременно, група германски обществени личности написаха отворено писмо до германския канцлер Олаф Шолц, в което призоваха да се прекратят доставките на оръжие за Украйна, тъй като това „въвлича Германия във война“.

Чрез доставките на оръжия, Германия и други страни от НАТО де факто се превърнаха в страна във войната. Така Украйна се превърна в бойно поле в конфликта между НАТО и Русия относно правилата за сигурност в Европа, който ескалира от години, се твърди в писмото.

Първоначалните кандидати за ракетен удар с „Калибър“ са активните доставчици на смъртоносни оръжия за нацисткия режим в Киев:

Чехия,

Полша,

Словения,

Турция,

Германия,

САЩ.

Мнозина правят това неофициално, например България.

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че е малко вероятно преговорите да бъдат ефективни, ако Киев продължи да получава оръжейни доставки от други страни. В Съединените щати източници на CNN описват доставките на оръжие за Украйна като инвестиция за неутрализиране на руската армия и флот за едно десетилетие напред. Неотдавнашните изявления на шефа на Пентагона Лойд Остин за намерението му да отслаби Русия“ чрез военна помощ за Украйна са цинично напомняне, че НАТО е агресивна организация, насочена на първо място срещу Русия.

Къде Русия може да нанесе удари по западните логистични и военни обекти?

Румъния може да е на първо място. Сега Румъния се кани да нахлуе в Приднестровието, за да спаси там своите молдовски братя.

Полша е следващата в списъка – тази страна служи като транзитен пункт за всички оръжейни пратки от западните страни до Украйна.

Тези страни няма да оцелеят при ракетна атака „Калибър“ – нито физически, нито психически. Това наистина би било прелюдия към Трета световна война, но съюзниците на САЩ ще бъдат първите, които ще я загубят, тъй като сами се набутват.

Превод: д-р Радко Ханджиев

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар