Помпео призна: държавният департамент се меси в изборите в украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 опитите си да обвини Русия в «агресия» към Украйна и Грузия, шефът на американската дипломация Майк Помпео се изтърва, признавайки, че «главните привърженици на демокрацията» ( тоест САЩ) действително се намесват не само във вътрешните работи на друга държава, но и в изборния процес.

Не е трудно да се предположи коя е страната, в която САЩ активно се включват в изборния процес, имайки предвид предстоящите избори за президент в Украйна, насрочени за 31 март.

 

 

 

С такова скандално изявление Помпео се отбеляза по време на изслушванията на Конгреса на тема „Департаментът на САЩ за външнополитическата стратегия и бюджета за фискалната 2020 година“.
Помпео започна своя разказ, като каза, че Грузия и Украйна твърдят, че са «под силен и непрекъснат натиск от [руския президент Владимир] Путин», добавяйки, че и двете страни, както и останалите в Източна Европа, продължават да облагодетелстват САЩ следвайки политически курс, който е изгоден за американската страна.

Коментирайки темата за президентските избори в Украйна, ръководителят на Държавния департамент увери Конгреса, че дипломатическата агенция активно работи в тази посока.„Можете да наблюдавате нашите усилия по целия свят, в Украйна и в Грузия, където се противопоставяме на руското влияние“, каза Майк Помпео пред Комисията по международни отношения на Палатата на представителите на Конгреса.

 
«В близко бъдеще изборите ще се проведат в Украйна и имаме много елементи в тази посока. Държавният департамент и Министерството на отбраната работят там.

 

Такова, непренамерено признание за усилията на САЩ да използват Украйна срещу Русия, забравяйки, че тази страна ( Украйна) освен престъпния Киевски режим, който беше поставен от САЩ има и народ, живи хора, които вече 5 години живеят в страх, ужас, страдания и нищета…

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар