Поне милион ще струват щетите в Карлово и околностите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четири комисии описват пораженията от ураганния вятър, който вилня вчера в Карлово и Подбалкана. Стихията събори покриви, изкорени дървета и нанесе щети за милиони левове по съоръжения и частни имоти. Почти всички селища останаха без ток. След като електричеството беше възстановено, днес кметът на Карлово отмени бедственото положение. От Калофер до Клисура няма пощадено от урагана населено място. В центъра на село Васил Левски днес екипи режеха 50-годишен смърч, който стихията стовари върху къща.

Само в Карловския регион пораженията от урагана са за над 1 милион лева, предаде БНТ. От общината планират да подадат документи в Междуведомствена комисия по бедствия и аварии за финансиране, защото със собствения си бюджет община Карлово не може да се справи с големите поражения.

“Всички, които имат някакви повреди на имуществото на имотите, нека във общината да го заявят за да може да направим бърз оглед и списък и заедно с агенцията за социално подпомагане те да кандидатстват за еднократни помощи”, заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

От спешен ремонт се нуждае училище “Христо Проданов”. Столовата и корпуса останаха без покрив заради вятъра, който стигаше 80 км в час. “Най-належдащ е покрива на основната сграда. И там ако започне да вали ще стане страшно”, казва директорката Марияна Маринова.

Лечението на пациентите в болницата в Карлово не е нарушено. Но след като стихията свали покрива на сградата, част от кабинетите на личните лекари са неизползваеми.”Основната част на манипулационните, те са също за възстановяване – със счупени шкафове, това не е толкова голям проблем, но стени и мазилки трябва да се оправят”, казва шефът на лечебното заведение д-р Христо Пелев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар