Поради големия интерес УНСС организира нови дати за предварителни изпити – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поради големия интерес Университетът за национално и световно стопанство  (УНСС) организира нови дати за предварителни изпити във формата на държавните  зрелости изпити на 17 и 25 юни. На тези изпити, освен да тестват знанията си, завършващите гимназисти ще имат шанса да бъдат приети в най-големия и авторитетен икономически университет у нас и в Югоизточна Европа, съобщават от пресцентъра на висшето училище.

Линкът за записване за изпитите е: https://priem.unwe.bg/bg/pages/19073/документи-и-такси-за-кандидатстване-за-предварителните-изпити.html 

От 2023 г. начините за прием в УНСС се увеличиха с още един – чрез предварителна матура по български език и литература. Резултатите от нея ще се зачитат за кандидатстване и прием в най-желаното икономическо висше училище. Досега бяха проведени пет предварителни матури – три в София, и две в Гоце Делчев и Ямбол. На тях се явиха 800 ученици. 

Предварителният изпит, осигуряващ на кандидатите една допълнителна възможност да формират бал за прием в желаните от тях специалности в УНСС, се радва на много голям интерес от зрелостниците, поради това бяха определени две нови дати преди официалните държавни зрелостни изпити. 

Някои от изпитите се организират съвместно с учебни центрове за подготовка на кандидат-студенти, с които УНСС подписа меморандуми. Тази нова форма на кандидатстудентски изпит в УНСС има за цел да подпомогне кариерното ориентиране на зрелостниците, като им даде възможност да проверят своите знания в реална конкурсна среда и после да кандидатстват с най-високия изкаран от тях резултат на изпитите. 

“Целта на тази нова форма за прием е да насърчим младите хора, които искат да учат и са положили усилия, да бъдат приети и да продължат образованието си в УНСС”, казва ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. “Вашата добра подготовка е важна не само за вас, а и за перспективите на нашата страна. УНСС, като най-големия бизнес университет в България, обучава специалисти, които заемат високи позиции в бизнеса и управлението на страната. Нашият университет ще ви предостави много възможности и шанс за практика в големи национални и международни компании, банки и финансови институции. Важно е да имате мотивация да се развивате и образовате, а ние точно това търсим в нашите студенти – да намират пътя, да се стремят да постигнат по-високи резултати”, пояснява ректорът.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар