Поразителни успехи на про-кур-гешефтурата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На сайта си институцията на Инструмента Божий се е възторгнала от собствения си успех, като е спечелила дело за подкуп. Громене на корупцията! Направо престъпниците, забогатяващи от подкупи, се тресат като желе от ужас само при появата на Инструмента Божий.

С една дребна подробност – подкупът е ….50 лева, дадени на пътен полицай. Поразяващ успех! Направо немея и за една бройка да няма какво да кажа по случая. Но, както казваше покойния професор Петканов на лекциите си, един юрист и нищо да не знае по темата, трябва поне половин час да може да говори по нея.

 

Странен синдром има Гешефтурата. Вижда дребните престъпленийца, а общата картина и огромната корупция в управлението остават настрани от вниманието й и даже бива отричана. Туй нЕкви чекмеджета, кюлчета, къщи, имения, сметки, изобщо не я интересуват. В краен случай се възмущава по какъв начин простосмъртните са получили информацията и стоварва цялата сила на закона и бухалката върху тях.

И понеже правото трябва да се основава на здравия разум /нещо, напълно забравено от гербоидните законотворци/, си мисля направо да разпускаме прокуратурата и следствието и наказателния съд. За дребни престъпления – бой на място, а големите така и така не се разследват. Що пара ще спести държавата, а хората поне ще са в реалността и няма да имат илюзиите, че някой може да ги защити. Или пък, понеже сме фенове на всичко американско, да се прилага съдът на Линч.

На бас, че престъпността ще бъде овладяна за отрицателно време. Но пък, като имам предвид, че точно престъпниците управляват и правят законите, че и се контролират взаимно / 🙂 /, явно няма как да се случи. Но следващият път, когато разберете, че например заместник-министър си е усвоил от собственото министерство субсидии, или някой е получил комисионна за обществена поръчка или да си затвори очите, не очаквайте Инструментът Божий да направи нещо. И понеже май сме на религиозна тема – Господ дава, ама в кошара не вкарва. И макар да насърчава смирението, не одобрява пълната липса на мозък и разум.

Така, че, спасението е в ръцете на давещите се. Докато все още можем!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар