Пореден ден в който набедения за министър на здравеопазването говори цял час по телевизията без да каже и една истинна дума

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пореден умопомрачителен ден в който набедения за министър на здравеопазването пореден лекар, говори цял час по телевизията без да каже и една истинна дума.

Спомням си същия този човек преди няколко седмици, когато демонстративно удари юмрук в масата и заяви, че ще закрива частни болници, които отказват да приемат болни с Ковид.

Ден след този случай той преживя странен и светкавичен катарзис и както сами виждате хората умират не в луксозните частни болници, а по коридорите на държавните лазарети. Скоро може и в палатки! Частните касички на властта, които източват буквално здравната каса имат друго предназначение и то няма нищо общо с медицинската наука.

Интересен е и прочита на министъра, при който жонглира с всякаква информация сравнявайки швейцарската здравна система и българската. За това негово ходене по тънък лед са необходими качества, достойни за професионален бюрократ, чиновник. Преди няколко дни пък чух и финансовия министър, който също виждаше прилики между българската и швейцарската финансова система. Явно и двете мафиотски маши са преминали през един курс на обучение за управленски кадри в мафиотска среда. Тъжно, но истина, която видимо има много лица.
–––––––––––––––––––––––
Върхът на здравния айсберг, обаче, се явява твърдението на министъра на здравеопазването, че е възможен ред и качество на тази услуга при напълно мафиотизирана форма на държавно управление. Този урок в курсовета си за квалификация е изпуснал и не знае, че когато финансовите потоци се контролират от едва 300 човека в държавата, няма как от него да зависи нещо. Няма как.
–––––––––––––––––––––––-

Честно казано взе да ми досажда и този пореден говорител по тема „здраве“, който има нелеката задача да прави денонощни обществени манипулации и внушения, които имат за цел да скрият основния проблем – тоталния грабеж и престъпната безотговорност на властта. Всичко останало е пясък в очите на слепите, които бързо преминават в лоното на мъртвите. Без много време.

Управлява ни мафия и към такива тежко увредени същества има само един правилен подход – нулева толерантност. И пред стената на плача.

Николай Марков

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар