Пореден протест на адвокатите , не вярват на Караянчева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Адвокатите в София излязоха на пореден протест пред сградата на Висшия адвокатски съвет.

Те настояват за промяна в Закона за мерките срещу изпирането на пари, който ги задължава да сигнализират ДАНС за съмнителни сделки на свои клиенти.

Магистратите заплашват със стачка и обвиняват Висшия адвокатски съвет в пасивност и съглашателство с властта. Те не вярват на уверенията на депутатите, че спорните текстове ще бъдат преразгледани.

 

Не за първи път получаваме обещания, които не се реализират, посочват те и допълват, че това са половинчати решения, които не разрешават проблема.

Протестът се проведе въпреки вчерашната среща на магистратите с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Припомняме, за вчера също беше предвиден адвокатски протест. Той обаче беше отменен заради срещата с Караянчева, на която бяха обсъдени евентуалните законодателни промени в текстовете.

 

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че адвокатите няма да бъдат доносници на ДАНС, а председателят на правната комисия Данаил Кирилов заяви, че не е редно адвокатите да протестират, тъй като адвокатурата била достатъчно силна, за да изяви волята си за правни решения.

 

Днес протест се състоя и пред съдебната палата в Бургас.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар