Пореден шеф на проекта за електромобил на Apple напуска компанията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Самоуправляващият се електромобил на Apple става все по-сложна за изпълнение мисия, след като стана ясно, че шефът на проекта напуска компанията. Това е четвъртият ръководител на Project Titan, който си тръгва от Apple в последните 7 години, съобщава Bloomberg. 

Дъг Фийлд е бивш служител на Tesla, който се присъединява към Apple през 2018 г., за да ръководи проекта й за самоуправляващ се електромобил. Тази седмица стана ясно, че той вече отговаря за технологичното развитие на Ford.

Напускането на Фийлд поставя под въпрос какъв напредък изобщо е постигнала Apple с проекта си за “следващо голямо нещо”, за което има слухове от години, но до днес не е ясно кога и дали изобщо някога компанията ще успее да стигне до финален продукт. 

Това е четвъртата смяна на ръководителя на проекта за “Apple Car” от създаването му през 2014 г., а в първата половина на 2021 г. още трима от висшия мениджмънт са си тръгнали от компанията, припомня Bloomberg. Apple не е обявила кой ще наследи поста на Фийлд. 

Според журналиста Марк Гърман електромобилът на Apple няма да излезе през 2024 или 2025 г., както се говореше, а някога след това, ако изобщо стигне до финалната си фаза. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар