Поредната простотия в Парламента! Поправки в Изборния кодекс: Томбола с предметни награди, за да имат стимул хората да гласуват

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В стремежа си да привлекат избиратели пред урните патриотите дори заговориха за томбола с предметни награди.

Данъчни отстъпки за гласуващите – това предлагат от ВМРО с промени в Изборния кодекс.

Депутатите отново ще поправят закона, като ще работят по него три месеца. От Обединените патриоти обсъждат вариант неграмотните ни сънародници да не могат да гласуват. От ГЕРБ все още работят по предложенията си, предаде bTV.

БСП, от своя страна, ще иска въвеждане на машинно гласуване. От ДПС отново ще настояват да отпадне т. нар. “уседналост” на местни и европейски избори.

„Воля“ предлагат онези, които не са си платили данъците и осигуровките, да не могат да гласуват, докато не се издължат на държавата.

В стремежа си да привлекат избиратели пред урните патриотите дори заговориха за томбола с предметни награди.

Като билетчета за търкане – така Тодор, един от малкото гласували на местните избори във варненското село Константиново, приема идеята избирателите да бъдат стимулирани с награди.

“Всеки трябва да си гласува. Няма нужда от томбола“, смята той.

Обединените патриоти обаче смятат, че игра с награди ще стимулира гласуващите.

„Няма пречка да има някакъв тип игра, с някаква телевизионна реклама, която да мотивира макар и леко комерсиално – да отидат да гласуват“, коментира Искрен Веселинов, Обединени патриоти, ВМРО.

“То за награди – все едно като на циганите да им дават кебапчета да гласуват за някоя партия. То е същата работа”, смята Тодор Костадинов.

ОТ ВМРО предлагат още данъчни облекчения между 20 и 30 лв., ако гласувате.

„Тази информация се засича през данните които районната избирателна има и съответно получаваш данъчното облекчение“, каза Искрен Веселинов, Обединени патриоти, ВМРО.

Според БСП машинното гласуване ще повиши активността.

„Когато се отвори Изборният кодекс, е малко като кутията на Пандора -започват да валят всякакви идеи“, заяви Филип Попов, депутат от БСП за България.

От „Воля“ пък предлагат да има камери, докато се броят бюлетините и всеки избирател да наблюдава процеса онлайн.

„По този начин ще имаме седем милиона възможности да бъде открито нарушение при преброяване на бюлетините“, обясни Пламен Христов, депутат от „Воля“.

Разговорите за промени в кодекса тепърва предстоят.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар