Поредна вечер на протести в редица градове из страната – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредна вечер на протести в редица градове из страната

Facebook/Донка Джендова

И тази вечер в различни градове на страната хора се събраха на шествия и протести в подкрепа на тези в София и с искания за оставка на правителството и главния прокурор, съобщава БНТ.

В Габрово недоволни от управлението излязоха на протестно автошествие. Точно в 18:30 ч протестиращите се събраха на входа на града към Велико Търново и оттам в колона обиколиха възлови кръстовища и булеварди. Шествието стигна и до сградата на общината, където протестиращите скандираха “Оставка”, а след това автошествието продължи по улиците на града.

И тази вечер пловдивчани се събраха на площада пред общината, за да изразят недоволството си от управлението на страната и главния прокурор. Хората бяха категорични, че отпускарското време няма да ги разколебае да протестират всяка вечер, докато исканията им за оставки не се изпълнят. За четвъртък протестиращите подготвят шествие, което да блокира за кратко ключови кръстовища в града.

Протестът в Бургас – недоволни граждани се събраха отново пред сградата на общината, след което потеглиха на протестно шествие по централната улица “Богориди”. Със скандирания “Мафия” и “Оставка” протестиращите блокираха движението на входа на Морската градина.

Пореден ден на протести и в Благоевград. Недоволните поискаха намаляване на ДДС на всички хранителни продукти, както и въвеждане на машинно гласуване. Призоваваха още за започване на разследвания на всички управлявали страната след промените от 1989 г. Отново поискаха оставките на правителството и главния прокурор.

Протестиращите в Русе се събраха за 26-та поредна вечер в центъра на града, за да настояват за оставките на правителството и на главния прокурор. В мирното шествие по главната улица се включиха и много родители, които казаха, че протестират, защото искат България да е дом за техните деца, а не да ги прогонва.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар