Поредна нагла лъжа: ГЕРБ преиначи думи на Доналд Туск за България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пресцентърът на ГЕРБ преиначи думи на председателя на Европейската народна партия за изборите в България и спести коментар на Доналд Туск за върховенството на закона.

Двамата се срещнаха в Брюксел преди началото на втория ден от заседанието на Европейския съвет и според съобщението бившият председател на съвета заявил: “Имате нашата подкрепа! Редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение.”

В профила на Туск в “Туитър” това звучи по съвършено различен начин: “Демокрацията в България ще каже последната си дума на изборите” (“Дневник” изпрати на кабинета на бившия полски премиер молба да потвърди, че той е казал точно това, защото в него няма “редовни”).

Описанието на срещата е: “Откровен разговор с премиера Бойко Борисов. България измина при неговото управление дълъг път, но остават предизвиателства. Нужни са още реформи за върховенството на закона, независимото правораздаване и борбата с корупцията – наши основни ценности на Европейската народна партия”.

Всичко, което трябва да знаете за:

 

ГЕРБ преиначи думи на Доналд Туск за България

 

Това отсъства в съобщението от ГЕРБ. Там пише, че “Борисов и Туск се обединиха около мнението, че кабинетът постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани, а политиките на правителство могат да гарантират устойчиво развитие на България” и че “според президента на ЕНП Доналд Туск именно системните партии като ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата”.

 

За доклада Борисов бил казал, че е “обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията”.

Той каза това и вчера при влизането на първото заседание на Европейския съвет, но от него не става ясно как докладът отразява “усилията” в близо 10-годишното управление на ГЕРБ и едновременно “обективно” казва, че благодарение на същото това управление главният прокурор е оставен безотчетен и практически несменяем господар на цялата прокуратура и с несъразмерно голямо влияние във Висшия съдебен съвет, медии са в ръцете на политици и хора на изборни длъжности, законите и работата на правораздавателната система са с толкова ниско качество, че малко българи имат доверие в нея.

Ето текста, публикуван в профила на Борисов:

 

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар