Поредна оставка в ДПС провокира спор между Костадинов и Цонев, НС отказа да я приеме

Поредна оставка в ДПС провокира спор между Костадинов и Цонев, НС отказа да я приеме

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: БТА

Поредна оставка в ДПС провокира спор между Костадинов и Цонев, НС отказа да я приеме

Една парламентарна група – на ДПС, в момента провежда чистка в държавата, Пеевски разчиства хората на Доган, заяви лидерът на “Възраждане”, Цонев му направи забележка за оскърбителни думи

Парламентът отказа да освободи Севджан Съдкъев като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол. “За” оставката му гласуваха 108 народни представители, 55 бяха “против”, и 62-ма се въздържаха, предава БТА.

Точката беше включена допълнително в дневния ред. Заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев, ръководещ заседанието, съобщи, че е постъпила молба от Съдкъев да бъде освободен от заеманата длъжност.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов се обърна към депутатите, които не са част от ДПС, да не узаконяват като безучастни наблюдатели на едно мафиотско разчистване на сметки това, което в момента ДПС искат. Той призова всички да гласуват против освобождаването на този човек.

“Не разбирам защо си затваряме очите за това, което се случва в момента в държавата пред очите ни. Една парламентарна група – на ДПС, в момента провежда чистка в държавата, Пеевски разчиства хората на Доган”, коментира Костадинов.

Включително днес изключеният Рамадан Аталай обяснява за невероятния сблъсък и разцепление в момента във втората политическа сила в държавата, отбеляза той. Според Костадинов би било редно този човек, който си подава оставката, да дойде и да обясни какви са му мотивите. Той посочи, че има и друга такава точка в дневния ред.

“Ние тук в какво сме се превърнали – в натискачи на копчета, които да одобряват разчистването на терена от страна на Пеевски”, коментира още лидерът на “Възраждане”.

Йордан Цонев, ръководещ заседанието, на няколко пъти се опита да го прекъсне, защото не говорил по точката, и му направи забележка за използване на оскърбителни думи като “мафиотска организация”.

След отказа да се приеме оставката на Съдкъев, по искане на ПГ на ДПС, беше дадена 15 минути почивка.

В дневния ред на пленарното заседание е включена и точка за освобождаване от длъжност на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление “Застрахователен надзор”, Владимир Савов, заради подадена от него оставка.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар