Поредният банков скандал и познайте къде – отново в ИНВЕСТБАНК

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

**** Сагата около 1 млн. лева цена на хм, интернет-любов, една банкова касиерка, една красавица-сервитьорка – станала първа банкерка, едни генерали от ДС и всякакви тъмни операции

.

Българинът е изключително неграмотен финансово – дори и хора, работещи професионално в тази област. И безкрайно наивен като някой глупав шаран, щом се хваща на кукичката с лъжите на медиите за някаква Интернет любов.

Поводът е порденият банков скандал с поредните източени милиони от сметки на вложители във Варна

.

КОЙ КОЙ Е

.

**** Невена Йорданова е обикновена банкова касиерка.

**** Инвестбанк е банката, която е допуснала източването.

**** Парите не са близо милион. Засега са 1 милион и 22 хиляди лева. Засега. Вероятно ще се окажат над 3 млн., понеже със започналата проверка ощипаните сметки на вложителите се множат.

**** Митичният Казанова – лицето „М”., когото посочиха като взел парите, е Сергей Миронов. Сега живее в Люлин”. Роден в Монтана. Признава за едни 200 лева и едни 15 000 лв., взети от него назаем от Невена.

.

Давам снимките им.

.

Всъщност това са актьорите – герои в съчинената за вас история.

Съчинена за някаква виртуална любов, пламтяла години наред в Интернет. Учудващото е как хора, смятащи се за интелигентни и с висше образование (вкл. и икономическо) вярват в тази плитка лъжа.

.

Запомнете: за каквото и да е по-продължителна и едра банкова измама, дори и най-елементарната, е необходима ОПГ – организирана престъпна група. Поне от 5 човека, ако тя е направена на равнището на клон (в този случай) и задължително ръководството, ако е в рамките на цялата банка или за суми като тази, която се сочи в случая.

.

БАНКА- РЕЦИДИВИСТ

.

Всъщност Инвестбанк не за първи път се прочува с такива истории.

.

1.

Ето една от 2012 година.

Бившият главен счетоводител на Инвестбанк Петър Маринов разказа как от сметките на вложители – физически и юридически лица, по нареждане на шефката на банката Петя Славова са теглени пари, с които е увеличаван капитала на банката, купувани са имоти и е инвестирано в бизнеси, за които ощипаните клиенти не са имали дори и представа.

Апропо, на това събитие беше споменато как парите на наркобандита и криминален бос Косьо Самоковеца са били препирани и преджобвани от банката след убийството му в Амстердам.

.

Самият Маринов по всичко изглежда, че също не е чист.

В протокол на прокуратурата (става дума за над 10 милиона лева, ощипани от клиенти) пише следното:

.

“…Ревизията констатира многобройни тегления от сметки на клиенти, извършени от главния счетоводител Петър Маринов, без наличието на платежни нареждания, подписани от титулярите на сметките, и без наличието на документи, показващи основанието за плащане. Общо сумите бяха над 10 000 000 (десет милиона) лева. Неправомерните преводи, извършени от Петър Маринов и констатирани от вътрешния одит, са посочени в приложения №10 и №11 (б. а. – става дума за документи на прокуратурата). По-голямата част от парите след серия от комбинации, бяха отишли по сметки на фирми на Петя Славова, която е собственик на банката и председател на надзорния й съвет. Тук искам да подчертая, че по това време Петър Маринов, освен че е главен счетоводител на клон “Централен” на банката, е и счетоводител на няколко фирми на Петя Славова…” (показания на Владимир Владимиров, бивш председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Инвестбанк“)

.

2.

Ето ви друга от 2015 г.

Васил Колев се регистрира в Агенцията по вписване като съуправител (с фалшиви документи) на еднолична фирма „ДИГ 94” ЕООД. Светкавично – на 13-и август 2015 г. е вписан (10:45 часа) и пак на 13 август 2015, но вече в 17,10 часа, при това след работното й време банката – офисът й в София му изплаща 1 милион и 18 хиляди лева – от чуждата сметка.

Васил Колев е циганин. Неграмотен е. Обещали му 1000 лева за операцията, но го преметнали и му платили 900 лв. И той се разприказвал.

.

3.

Историите са много и се трупат във времето. Затова ще прескоча още няколко години и ще ви дам една от началото на тази година.

След няколко срещи с няколко посланика (английския и американския) и публикации на Запад стана невъзможно да се мълчи дори и у нас.

Затова прокуратурата и ДАНС тържествено обявиха днес, че проверяват българска банка за пране на едни пари от Венецуела.

Лицето-адвокат, през чиято доверителна сметка е текла доларовата река, е Цветан Цанев. На първо време става дума за едни жалки 100 млн. долара.

Цветан Цанев освен български гражданин е гражданин и на още няколко държави.

И вероятно е имунизиран срещу правосъдието. И не затова, защото представлява ужасно много пари в различни „начинания“, а и защото прекалено много знае. Факт – ДАНС проверява банката, но лицето засега е на свобода.

Тогава аз разказах (поста) МАЛКО ИСТОРИЯ… НА МАФИОТСКАТА КОЗА НОСТРА И ЧОВЕКА С ДОВЕРИТЕЛНАТА АДВОКАТСКА СМЕТКА

При социализма е работил за спецслужбите и името му е забъркано в търговията с наркотика каптагон, като е използван канал през италианското пристанище Бари. Навремето тази търговия стана повод за огромен световен скандал.

Това лице се оказа забъркано според разследване на центровете за журналистика IRPI, ANCIR, CORRECTIV с QUATTROQUATTI и в търговията с диаманти в кървавата етническа война в Сиера Леоне. (пост СКАНДАЛЪТ С ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ ПАРИ *** Коя е банката и лицата и кои представляватhttps://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2036151613167434)

.

Въобще „Инвестбанк“ се тиражира в редица скандали като пералня.

**** През Инвестбанк са текли парите и на „Вълка от София” – Гал Барак, ужилил с измамни схеми 35 000 западноевропейци за над 100 млн. евро. Заради това му се иска екстрадация от Запада. Ужилил е и хиляди българи с 98 млн., лв, но прокуратурата закри това дело. (Барак продължава да си живее у нас, в Драгалевци, на ул. „Горска поляна“, в собствен модерен палат, в който се шири на площ над 5 000 квадрата.)

Не е за чудене, след като Барак лично си е контактувал с премиера Бойко Борисов и бившия партиен бос Цветан Цветанов и из Интернет се подмятат техни общи снимки).

Файненшъл телеграм: „ По наше мнение българската „Инвестбанк” или холандската „Пейвижън” (бел. авт. – глобална финансова мрежа за картови и онлайн разплащания), заедно с другите, трябва да бъдат разглеждани като съконспиратори на тези нелегални брокерски схеми и би трябвало да бъдат държани отговорни за щетите на инвеститорите”

***** Инвестбанк е банка, за която стрестестовете показваха тежки проблеми с капитала, вкл. и последната проверка на Европейската централна банка. Въпреки това тя е банката, в която се държат ужасно много пари на държавни органи и на родната енергетика, вкл. и атомната.

*****Тя е банката, в която се разпорежда една бивша красавица-сервитьорка – Петя Славова от една страна като собственик, а от друга – като шеф на банката. Името й е спрягано редом с имената на хора като ген.полковник Любен Гоцев , Бриго Аспарухов, Момчилови и др. лица от кръга „Монтерей”. (кръг на бивши генерали и служители на ДС службите).

***** Поредната половинка в живота на Петя Славова е банкерът Светослав Радев (Юнион груп и влялата се в Първа инвестиционна банка Юнионбанк), чийто брат е бивш първи секретар на комунистическия Комсомол в София. Наскоро Славова омъжи дъщеря си за един момък – син на олигарха Сергей Новицки (бел. – на сватбата се появи личната пиарка на премиера Ирена Борисова).

***** Тя е банката, в която се подвизава като основен акционер някакво странно лице от Оман – Адил Саид Ахмед ал Шанфари, представяно като роднина на тамошен шейх, но добре омесено с разни фигури на разни йеменци – посредници в оръжейни контрабанди за Близкия и Среден Изток, агенти на служби на една държава в онзи регион и какво ли не още.

.

ПРОБЛЕМЪТ Е БНБ И ДЪРЖАВАТА

.

Следователно проблемът не е в измислената история за вируталната любов на някаква си 38-годишна касиерка с някакъв си момък.

Не е дори в поредното изпразване на сметки на клиенти на банката.

Проблемът е в самата нея като институция и начина й на съществуване.

Проблемът е и на държавата, понеже банките са под неин контрол и надзор.

____________________________

Проблемът е на БНБ!

Тя отдавна трябваше да е отнела лиценза на тази, хм, „Инвест…”, назовавана банка. Но продължава години наред да се ослушва за задълженията си, което показва кой управлява в действителност БНБ – генералитетът на комунистическата Държавна сигурност!

Е, така или иначе лицензът ще бъде отнет с поредния печащ се международен скандал – като негласно, но категорично изискване за разговорите ни по влизането на България в предверието на еврозоната.

____________________________

*** Снимки на „героите“, на истинската героиня Петя Славова и героят до нея – генерал-полковник Любен Гоцев, на банкера-бизнесмен Радев

Автор: Grigor Lilov

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар