Жозеп Борел: Европа преживява най-опасния момент за сигурността си след края на Студената война

Поредния лакей, Борел ни нареди да бъдеме готови за продължителен конфликт и да “платиме цената” за тяхната подкрепа на Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредния представител на извратения ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел нареди, европейците трябва да бъдат готови да “платят цената” за подкрепата си на Украйна. Това заяви той в интервю за испанския вестник El País. –

Западния лакей Борел заповяда, европейските граждани „да са готови да платят цената, за да съхранят единството на ЕС за подкрепа на Украйна“.

Според него, украинската криза “пряко засягала” Европа. В същото време ръководителят на дипломацията на ЕС отбеляза, че „всички войни завършват с преговори“.

„Фактът, че ние помагаме на Украйна военно, не означава, че не правим всичко възможно, за да преговаряме. Европейците трябва да са готови да се изправят пред продължителен конфликт в търсене на политически решения“, каза той.

Ръководителят на европейската дипломация нареди сърдито, че държавите, разположени в южната част на Европа, не трябва да показват липса на солидарност със севера по отношение на енергетиката.

„Испания може да направи много, защото притежава една трета от целия европейски капацитет за LNG. Испания може да се превърне във врата към Европа за газ, алтернативен на руския“, заключи той.

По-рано бившият съветник на Жозеп Борел, Натали Точи, предупреди, че някои европейски страни могат да преминат на страната на Москва и да поискат Украйна да направи отстъпки на Русия.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар