Поредното безправно творение на Министъра на здравеопазването видя бял свят днес.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредното безправно творение на Министъра на здравеопазването видя бял свят днес.

Със заповед, която ВЕЧЕ Е ИЗМЕНЕНА ПЕТ ПЪТИ, се прави още едно изменение, че на открити и закрити обществени места, лицата /искрено се надявам да не е смятал и юридическите такива/ трябва да носят защитни маски за лице.

По създадена вече традиция, Министърът е допуснал предварително изпълнение на заповед, която по закон влиза в сила ВЕДНАГА и е общ нормативен акт. Моля, ама много моля някой да му каже все пак, излагацията е голяма!

Какви са капаните в новото творение?

Какво означава „обществени места”? Например дворът на кооперация или блок, ако е ограден, обществено място ли е или не? Обществено място ли е например завод, в който има достъп и на други лица, освен работници и служители или например дворът е общодостъпен?

Единствената легална дефиниция е в една наредба: „Обществени места“ са общодостъпни за всяко лице места, като обществен транспорт, заведения за хранене, търговски, спортни или развлекателни обекти, кина, театри, стадиони, зали и други. Какво разбира обаче министърът и полицията, явно тепърва ще разберем по падналите глоби в съда. Толкова ли беше трудно изброяване? Или дефиниция за целта на заповедта? Не всеки е длъжен да се рови в правните системи /които впрочем не са общодостъпни/ и да търси дефиниция.

Какво означава и „защитна маска за лице”? Също няма легална дефиниция? Увъртян шал, направен на маска, спазва ли изискването? А бурка? А скафандър? А скиорски или мотористки шлем? За лице или за носа и устата? Ако си сложим например маската, като си я увесим по примера на Борисов под брадичката, или си я сложим на очите, спазваме ли заповедта?

Безсмислието кърти мивки и мозъци! Мислете, скъпи управляващи и калинки. На м@@@@ правите хората с недомислия. Седнете, мислете ако трябва и три дена, знам, че ще ви трябва дълго време, ама направете нещо общо и работещо, което да е безспорно за изпълнение и тълкуване. Мерките безспорно са необходими и адекватни, но неадекватното им постановяване, ги обезсмисля.

Вземете и направете на страницата на Министерство на здравеопазването и на МВР една секция с всички излезли разпоредби за извънредното положение, което ежедневно да се актуализират, а 30-те заповеди на Министъра на здравеопазването за едно и също нещо, систематезирайте в една, за да може хората да разберат за какво ще лежат в затвора например!

И, никога не вярвах, че мога да го кажа, ама вземете извикайте и Данито Кирилов да помага, дори то не може да сътвори подобни безумия като вашите!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар