Поредно блестящо интервю на Президента Румен Радев в „Панорама“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредно блестящо интервю на Президента Румен Радев в „Панорама“.

Респект за това, че въпреки спуснатата от Паунчо задача за очернянето на генерал Радев във всички медии, той не се поколеба да участва в предаването, водещият на което е видна журналиститутка. Употребявам женски род, защото явно не е мъжки. А отвреме навреме с неадекватните си хиления водещият ме навеждаше на мисълта, че може да е от някой от алтернативните.

И въпреки провокативните въпроси, които звучаха като обвинения, всички чухме истината. За състоянието на държавата, за отношенията между институциите, за хвалбите на Борисов. Без да принизява правителството, Президентът ясно показа неодобрението към корупционните практики, безогледното и безсистемно пилеене на публични средства, преиначаването на информацията от международни и европейски институции. И е факт, че няма как да се обедини с престъпници.

За пореден път Президентът заяви, че неговата партия е братството на почтените хора. Тези, които не драпат на всяка цена към властта, а мислят за народа и България. И че ще подкрепи всеки, който мисли за тях. Това е мислене на държавник. И още по-учудващо е на фона на всеобхватната непочтеност, липса на морал и корупция, които царят сред управляващите. И е приятна изненада на фона на банкянския цървул, който управлява територията от джипката и се прави на супермен.

Веднъж българите избрахме правилно. Достоен политик. Държавник. И най-важното – почтен човек. Който да ни поведе към светлината и да ни даде надеждата, че има изход от тази катастрофа от последните три десетилетия.

Почтеност! Най-важното качество за един политик. И колкото и да се опитват да го критикуват тези, които се страхуват от него, бъдещето вече е на ход!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар