Португалия въвежда данък „изглед“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Португалия ще обложи допълнително сградите, облагодетелствани с красив изглед или благоприятно изложение под слънцето, предаде АФП. Тази мярка ще засегне само имоти с оценка над 250 000 евро, се уточнява в закона, публикуван официално днес. По този начин данъкът за част от сградите ще бъде с повишен до 20%, вместо досегашните 5%, предаде БГНЕС.

Мярката предизвика недоволство сред асоциациите на потребители и собственици. “В един следващ етап ще бъде обложен с данък и въздуха, който дишаме”, подхвърли с ирония президентът на Националната асоциация на собствениците Антонио Маркес.

За сметка на това собствениците, чиито къщи гледат към гробище или към пречиствателна станция, ще се облагодетелстват с по-нисък данък.

Тази разпоредба засяга само новите сгради или къщите, които преминават оценка по искане на собствениците. Според първоначалния замисъл увеличението е трябвало да се отнася до всички поземлени имоти, но след това с поправка действието му е ограничено до имоти с над 250 000 евро оценка.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар