Последен ден на конкурса за почистване на София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Последен ден на конкурса за почистване на София

iNews/Радила Радилова

Днес изтича крайният срок за подаване на оферти в търга за почистващи фирми, обявен от Столичната община, предаде БГНЕС. Обществената поръчка е за 436 млн. лв. с ДДС и е със срок 5 години.

Почистването в София е разделено на седем зони, които включват по няколко административни района. В обявения търг се търсят частни изпълнители за почти цялата територия на града.

Като част от проекта за по-чиста София, Столичната община пусна поръчка за доставчик на пречистващи филтри. Кандидатите могат да подадат оферти за максимум две зони.

Най-скъпата зона е Първа, която включва районите “Средец”, “Лозенец” и “Студентски”. Тя е с прогнозна стойност 68.4 млн. лв. без ДДС за срок 5 години. Пета зона е най-евтина и включва районите “Банкя”, “Връбница” и “Нови Искър”. За нейната поддръжка прогнозната стойност е 39.8 млн. лв. без ДДС. Поръчката не обхваща районите “Витоша”, “Красна поляна”, “Младост”.

Общият събран и транспортиран отпадък на територията на Столичната община за година е между 350 хил. и 400 хил. тона. Отварянето на офертите е предвидено за 22 август.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар