Кирил Петков

Последните действия на Кирил Петков са престъпление

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Последните действия на премиера Кирил Петков, включително и на министъра на околната среда и водите, са престъпление. Това каза в предаването „Денят започва“ на БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай. Първо, в последния ден Петков съобщава, че има договорени седем кораба, но няма къде да бъдат разтоварени. Ако е било възможно да се реши този въпрос, те би трябвало да са ги решили. Казват – следващото правителство след нас и потоп, обясни Аталай.  Другото действие е на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов заради ТЕЦ „Брикел“.

„Спирането на ТЕЦ „Брикел“, който произвежда енергийна суровина за месец около 100 хил. тона за Бобов дол, ТЕЦ „Русе“, ТЕЦ „Сливен“ и отоплението на „Брикел“. Това означава, че Рудник 2 половината работи за брикел. Ако спрем „Брикел“, това ще бъде следващо престъпление“, каза Аталай.

Той даде и друг пример.: по време на обсъждането за КЕВР в Народното събрание са поискали изслушване на премиера, министъра на енергетиката и на Лена Бориславова. По думите на Аталай обаче, в този момент Петков е бил в АЕЦ, където „да подпише договор за нарушаване на ядрената централа“.

„Без сертифициране от Агенцията по ядрено регулиране, ти да накараш ръководството на една ядрена централа да наруши безопасността си и то преди да отидеш на избори. Никой не казва, че не може и не трябва да има диверсификация, но натискът на премиера върху ръководството на едно предприятие, натискът на министъра на екологията върху друго предприятие, което осигурява топлина и електроенергия… ето ви три примера, които ви казах, че са свързани с престъпления и по които може да се търси отговорност от това управление рано или късно“, каза Рамадан Аталай.

По думите му, още след вота на недоверие е станало ясно, че четворната коалиция е приключила с енергията си и не е трябвало да се чака. Депутатът определи решението на БСП да върнат мандата като правилно.За връщането на Иван Иванов начело на КЕВР Рамадан Аталай каза, че връщането му е свързано с разпоредбите в Закона за енергетиката, които казват, че старият председател изпълнява длъжността си, докато е избран нов. След като няма избран нов, значи Иванов може да се върне веднага, смята Аталай.

Вижте целия разговор във видеото

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар