Последният виц: Борисов разпоредил проверка на ДАНС за „Радевия случай“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Премиерът Бойко Борисов възложил на Държавна агенция ”Национална сигурност” и Държавна агенция ”Разузнаване” да проверят кои са ”доброжелателите” от България, за които президентът Румен Радев твърди, че са представили зад гърба му в Талин информация за контакта му със заразения с коронавирус командващ ВВС ген. Димитър Петров.

Заради тези действия бе прекъсната официалната визита на Румен Радев в Естония, където той бе да поеме председателството на инициативата “Три морета”. Междувременно стан ясно, че за два дни два теста на президента Радев са отрицателни. За пет дни са му направени три теста – всичките отрицателни.

 

Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези “доброжелатели”, които искат да елиминират действията на правителството и на президента, какви са тези конспиративни теории и кои в България би искал да попречи на нещо, което е толкова важно за България“, каза премиерът Борисов. После добави: “Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем“. Накрая подчерта, че не трябва да има спекулации по темата.

 

Спекулира обаче самият той. Който познава Борисов и неговите привички като премиер, знае, че всяка сутрин още към 7,00 часа, а понякога и по-рано, шефовете на МВР и службите му докладват не само официалните сводки, но и разширена информация по задачи, които той е възложил. Само на Пеевски същите хора докладват по същия начин. Неофициално, разбира се.

 

Борисов често се хвали, че е информиран за всичко, което става у нас. Сигурно е така. Друг е въпросът, дали информацията, която му се декламира не е минала през цензурата на определени задкулисни кръгове. Но това е друга тема.

 

Службите не правят нищо, което не е заповядано или не е минало през Борисов. Дори започналите проверки на ДАНС и НАП на рекламните договори на телевизия Евроком са били докладвани на премиера. Всички мерки срещу неудобните медии, журналисти и граждански активисти също са разпореждани и одобрявани на най-високо ниво. Следенето и послушването на някои политици – също. Да не говорим за действия, свързани с президента Румен Радев, когото Борисов не може да диша. Кой е този служител от ДАНС или разузнаването, който ще предприеме солова акция да изпраща фалшива информация в Талин, където е държавния глава? Направо си рита трудовата книжка… Такова нещо може да бъде наредено само от най-високо място.

 

Проверката, разпоредена от Борисов, е Пунта Мара, както обича да се изразява той. Ще се докладва нещо овъртяно, от което нищо да не се разбира и случаят ще бъде приключен. Целта и сега е ясна: Радев да бъде вкаран в некомфортна ситуация, да се прекъсне посещението му, а после премиерът да се изяви като онзи, който въздава справедливост. Да е ясно кой кара влака. Толкова е тъпо и прозрачно, че дори не е смешно.

 

Но може да ни изненадат и с неочаквано разкритие: Радев сам е измислил сюжета с коронавируса, за да обвини изпълнителната власт. Щом праща дронове да следят Борисов и „хубава госпожа“ да го снима гол в спалнята до чекмедже пълно с пачки евро, злато и пистолет, що да не сътвори и такава случка… Алиса в страната на… абсурдите”.

 

Фрог нюз


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар