Последни данни от НСИ: Около 840 хиляди души вече са се преброили – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Около 840 хиляди души вече са се преброили. Данните са към 13:00 часа. Преброилите се към момента обитават около 370 000 домакинства, а близо 39 000 души са потърсили помощ за попълването на анкетната карта електронно. Това стана ясно от съобщение на Националния статистически институт.

Най-често те се затрудняват от въпроса кое жилище да посочат, а отговорът е: „Това, в което живеят“. Ако имат други имоти, те ще бъдат преброени чрез наемателите или като необитавани, тъй като изследването не се интересува от броя на притежаваните апартаменти, уточняват от института.

„Един член на домакинство трябва да преброи всички, включително и децата“, поясняват от Статистическия институт. Корекции в анкетните карти могат да се правят до получаването на електронния код. Ако искаме да преброим възрастен родител, който не живее с нас в едно домакинство, трябва да направим отделен имейл адрес за него.

„Работим за вземане на решение за продължаване на преброяването на гражданите онлайн“. Това пък заяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов при отчета на дейността на служебния кабинет. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар