Последно сбогом с проф. Александър Чирков: Партиите у нас са мафия, политиците мислят единствено за себе си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близки, колеги и приятели се прощават днес с покойния проф. Александър Чирков. Поклонението е в гробищния парк край варненското село Тополи. Синът му Алесандро е на място. С него е и преводач, информира репортер на Narod.bg.

Тялото на проф. Чирков ще бъде кремирано. Прахът му ще бъде сложен при гроба на съпругата му в Германия.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов също е заявил, че ще дойде на поклонението. Легендарният кардиохирург почина на 23 ноември в полунощ в хотела във Варна, където живееше напоследък. Проф. Чирков беше човекът, направил първата трансплантация на сърце у нас и още хиляди сложни операции.

Ето и едно негово мнение за случващото се в България, което е особено актуално днес, във времето на шайката ГЕРБ:

„Храним неуки депутати, даже ги возим в лимузини. В България нищо не се прави както трябва. Политиците ни само се показват като факири в празни риторики. И докато са изпълнени единствено със завист, омраза и стръв за отмъщение, нищо няма да мръдне напред.

Аз доведох хора от Бремен, те изготвиха концепция за 200 000 евро за модерна „Бърза помощ”. Но не взеха нито стотинка за труда си. Ние още не бяхме членове на ЕС, но аз намерих спонсори от Австралия и Швеция, които ни подаряваха 85 млн. евро да си направим съвременна спешна помощ.

Само че тук ми казаха: „Чирков, това е сън в лятна нощ…” И толкова… Основната причина е слабата ни мисловна култура. Просто цивилизацията е минала покрай нас, българите, но не ни е закачила.

Нашите политици са алчни циници. Те мислят единствено за себе си и за партията си, която пълни гушите им. Партиите у нас се превърнаха в мафия, страшна и неконтролируема. В политическата ни система е пълен хаос, който доведе държавата ни до дъното. Назначават се само некадърници. Стига да са близки и приятели на властимащите.

Това, че тези хора нанасят непоправими щети и се стига до невероятни разриви в обществото, никого не интересува. Те не отиват зад решетките, защото нямаме съдебна система.“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар