Посрещнаха Караянчева във Велико Търново със стари килими

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на парламента успя да избегне протестната акция.

 

Стари килими бяха приготвени за посрещането на председателя на парламента Цвета Караянчева във Велико Търново, където тя присъства на тържествения ритуал по полагане на военна клетва от курсантите от 147-мия випуск на Националния военен университет “Васил Левски”.

Протестната акция бе като отзвук от дарението на шест парламентарни килима трета употреба от страна на Караянчева в полза на Театрално-музикалния център в Кърджали преди дни. Председателят на Народното събрание обаче избегна срещата с протестиращите във Велико Търново, съобщи bTV.

 

След церемонията по полагането на клетвата тя коментира и приетата резолюция за България от страна на Европейския парламент.

“Тази резолюция е един политически акт. Тя няма няма нито законодателна, нито правна стойност. Ние сме показали, че се съобразяваме с препоръките на Европа, които са в докладите. Докладът вече е отминал. Това, което поехме като ангажимент, е да продължим да работим по реформите. Резолюцията се ползва единствено от опозицията и ще видите какво ще се случи следващата седмица. За съжаление тук има двоен стандарт в тази резолюция, защото не попаднаха и забележките на нашите евродепутати”, каза Караянчева, цитирана от вестник Сега.

Тя допълни още: “Ние ще отговорим с делата, които сме реализирали и с това, което предстои да направим. С предстоящия бюджет. С това всички деца да получават детски надбавки, с 50-те лева за пенсионерите, с повишаване на минималната пенсия на 300 лева от началото на 2021 г., с индексацията на всички пенсии между 5 и 10 % от месец юли. Това е, което сме направили и ще направим”, допълни председателят на НС.

Тя коментира и въпроса с поисканата нейна оставка от страна на ДПС: “Мога винаги да дебатирам по темата за моята оставка, ако ДПС съберат 80 подписа и ги внесат”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар