Поставили бабата на малка масичка, да се храни отделно, че ги дразни, а очите ѝ пълни със сълзи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Имало едно време една възрастна жена, която, когато любимият ѝ съпруг умира, тя отива да живее със сина си, снаха и внучето. С всеки изминал ден, зрението и слух ѝ се влошавали.

 

Понякога ръцете й треперели толкова много, че изпускала яденето от чинията си на пода, супаата се изливала постоянно …

Синът и снахата не успявали да й помогнат, но те били недоволни от бъркотията, която следвала всеки път, когато седнат на се хранят.

И един ден те казали:

„Това вече е прекалено, не може повече така!“ и я поставили на малка масичка в ъгъла до килера, където й дали сама да яде всички ястия.

 

По време на храненето, тя ги наблюдавала от другия край на стаята, очите й, пълни със сълзи, залъците ѝ присядали, а те не говорели с нея, или за нея, само коментирали, когато изусне някой прибор, или разлее нещо.

Една вечер, точно преди вечеря, малкото момиченце седнало на пода, играело си с кубчетата. „Какво правиш?“ , Попитал баща й с изненада. „Искам да направя малка масичка за вас с мама. Така че можете да се да се храните в ъгъла, когато порасна“, казало момичето с усмивка. Бащата и майката останали безмълвни и изглеждало, че е миналата цяла вечност.

След това те започнали да плачат, когато осъзнали какво са направили и мъката, която са причинили. Същата вечер те върнали възрастната жена на голямата маса и от този ден тя винаги се хранила с тях. И ако парче храна падне на масата или вилица на пода, като че ли никой не му пукало вече.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар