Постоянен арест за полицаи, задигнали бус с контрабандни цигари – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пловдивскят окръжен съд остави за постоянно в ареста двамата пловдивски полицаи, които ограбиха микробус с контрабандни цигари и дори успяха да пласират част от стоката.

Днес Петър Асенов и Стефан Модев се появиха в съдебната зала с покрити лица.

Според обвинението поисканата мярка за неотклонение е оправдана, тъй като има опасност двамата полицаи да се укрият. Ако бъдат признати за виновни, Асенов и Модев може да получат наказания от 5 до 15 години затвор, а имуществото им да бъде конфискувано напълно.

Петър Атанасов е служител на Криминалната полиция, а Стефан Модев – на Общинската.

Двамата били полицаи с безупречна репутация, но които, според прокуратурата, са откраднали след заплахи и употреба на сила цигари без акцизен бандерол на стойност над 280 хил. лв.

В края на май двамата атакували контрабандисти в склад в пловдивския район “Южен”, като се държали така, сякаш са част от мащабна полицейска акция. Поставили белезници на единия мъж и го ударили, след което откраднали буса му, който бил пълен със 75 мастербокса контрабандни цигари.

Полицаите са арестувани десетина дни по-късно, след като били разпознати по снимки от видео запис, направен във въпросния склад.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар