Постоянен арест за траурния агент, обвинен в незаконни погребения – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По искане на Софийска районна прокуратура мъжът, обвинен за измама свързана с кремация, е задържан под стража, съобщиха от прокуратурата.

Г.Е. е привлечен към наказателна отговорност за това, че за времето от 09.01.2022 г. до 10.01.2022 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият e възбудил и поддържал у двама мъже заблуждение, че трупът на баща им ще бъде кремиран, но кремация не била извършена, а трупът бил заровен в землището до гробищен парк на с. Клисура. С тези си действия обвиняемият причинил имотна вреда на Й.Б. и М.Б. в размер на 1000 лева, които те платили за кремация на баща им.По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.


Г.Е. бе задържан с постановление на наблюдаващ прокурор до 72 часа.

Днес, 26.05.2022 г., в Софийски районен съд бе внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Е. Състав на съда се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и го задържа под стража.

Разследването по случая продължава.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар