Пострадал от наводнението: Няма подкрепа отникъде, всичко е леш

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няма подкрепа отникъде. Кметовете от ГЕРБ не си вдигат телефона. Къщата ми е на 1, 5 метра под вода. Това каза пред БТВ мъж, който е пострадал от наводнението в костинбродското село Петърч.

Господин Младенов, господин Борисов, никой не вдига телефона . Какво да правим, за да потърсим помощ, по домовете ли да ги търсим“, попита риторично той. Друг негов съгражданин обясни: В кокошкарника всичко е издавено, кучетата също. Направи се корекция на реката, но не се направи както трябва. Изчисти се около моста, за да се демонстрира дейност. Надолу нещата си останаха така. Всичко по къщите е леш. С малки деца е половината улица. Никой не дойде да попита как си, що си. Къде да търсим гражданска защита?!“

 

Докато хората се оплакват от липса на помощ от страна на държавата, от министерство на икономиката съобщиха, че е разпоредено са бъде създаден кризисен щаб за денонощно наблюдение към всички язовири, за които отговаря Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Сформирани са екипи за проверки на място и по тяхна информация ще се прави контролирано изпускане на вода от язовирите, съобщават от Министерството на икономиката.

 

След Перник и Трън частично бедствено положение обявиха и в община Радомир. То ще действа за  7 дни.

Обилните дъждове и започналото изпускане на язовир “Студена” нанесе щети и на територията на община Радомир. В част от селата са наводнени ниви, стопански дворове и къщи, каза кметът Пламен Алексиев: “Струма” прави един завой и минава почти през цялата община. Освен язовира, който се изпуска и чак днес получихме писмото, ние сме в същото положение от събота. Освен това имаме преливен язовир на Ярдиновци и на Конск и всичко идва при нас. Пробемът е да не допуснем пътищата да стават недостъпни, жп прелези, електросъоръжения, помпени станции и така нататътк”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар