Потвърдено! Влакът бомба бил с превишена скорост

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едно от основните подозрения на експертите относно трагедията в Хитрино беше свързано с превишена скорост на влака убиец. Оказа се, че това беше потвърдено и от скоростомера на локомотива. Засега обаче специалистите не се ангажират с твърдението, че именно това е причинило тежкия инцидент. Предстои тепърва да се правят обстойни огледи и на железния път, за да се види дали по него не имало някакви дефекти.

Колко точно е било превишението не се уточнява. Допустимата скорост в този участък обаче е 40 км/ч.

Версиите за инцидента продължават да са много и те ще могат да се потвърдят или отхвърлят едва след като започнат реалните следствени действия на място. Това обясни директорът на специализираното звено за разследване на произшествия и инциденти в железопътния транспорт Бойчо Скробански. 

По-рано стана ясно, че машинистите потвърдили пред собственика на цистерните Станко Станков от “Булмаркет”, че са навлезли с висока скорост в Хитрино. По разпореждане на транспортния министър в оставка Ивайло Московски са изпрати два крана на мястото на инцидента. Единият от тях очаква разпореждане от отговорните институции, а другият се намира в жп гара Плиска и изчаква да бъде временно демонтирана контактната мрежа, за да може да премине безопасно по жп линията до мястото на инцидента.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар