Потвърдено! Френска фирма превзема пазара на свинско месо в България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Хиляди тонове свинско месо ще бъде внесено в България от френска фирма според запознати фирмата вече прави заявки за покупка на свинско месо в следващите месеци, при производители от Франция, Испания, Холандия и Италия, като им предлага по-висока цена и сигурно изкупуване на продукцията им.
В договорите на фирмата от Франция изрично се посочвало, че месото трябва да се достави в България в периода октомври – януари. При подписването на договорите се плащало и 50% авансово от договореното количество на фирмите от ЕС.
Именно в периода около коледните и новогодишните празници в България се продава най – много свинско месо в годината, а с изведнъж избухналата африканска чума по свинете и ликвидирането им в много части на страната, явно вносителя от Франция очаква високи печалби. Вчера стана ясно и че свинското месо в България спрямо миналата година вече е поскъпнало точно с 45%, което според държавните органи не е спекула. Припомняме, че именно
Френска лаборатория за пореден път потвърди и чумата по свинете в България, което пък поставя множество въпроси, дали фирмата, която в момента изкупува свинското месо в ЕС с цел реализация след няколко месеца в България, не е наясно какво точно предстои и в цялата страна, защото както виждаме всеки ден огнищата на африканска чума се увеличат и все повече животни се умъртвяват в села и малки градове. Като най – засегнат засега е региона около Русе.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар