Иван Портних

Потник, това ли наричаш „промяна с ударни темпове“? Три години си трошим колите в дупките (снимки)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Всички виждат промяната във Варна, ударното темпо на обновяване, което успяхме да наложим в обхвата на целия град и във всички сфери на обществено-икономическия живот“, това заяви кметът Иван Портних пред Дарик радио.

Вероятно именно това ще е и основната теза до края на предизборната кампания.

„Варна се промени и обнови, никой не може да го отрече!“, това твърдят управляващите.

Никой? Напротив, много хора ще го отрекат.

Защото изграждането на един булевард за баснословна сума по никакъв начин не значи „решаване на транспортните и инфраструктурните проблеми“ на Варна.

И това става очевидно буквално на метри от гордостта на Портних, новото трасе на бул. „Левски“. Там нещата са плачевни.

Читатели на „Петел“ ни изпратиха снимки на ужасните дупки на ул. „Лоза“ и на ул. „Св. Ирина“ (позната и като „малката ул. „Мир“). Те се намират точно до новия булевард.

Там чакат нов асфалт от три години. През това време пълнят дупките с чакъл и камъни, защото са толкова дълбоки, че повредите по колите им могат да станат много сериозни.

През тези години я кметът Иван Портних, я някой от заместниците му току обяви, че общината и наетите от нея фирми „влизат в малките улички“.

Само дето това „влизане“ така и не става. А и какво значи в случая тази дума? Няма ли наети фирми по райони, чието задължение е да поддържат периодично улиците?

Положението в тази част на Варна за шофьорите е драматично. Но това далеч не е единствения такъв район. И затова може би трябва да питаме кметът в кампания Иван Портних дали изобщо разбира значението на думите „промяна“, „обновяване“ и изрази като „ударно темпо“ и „в обхвата на целия град и във всички сфери“.

Със сигурност не значи дупките да зеят по улиците три години без ремонт.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар