Потопът отнесе мост в Царево. Автомобили в морето. СНИМКИ

Потопът отнесе мост в Царево. Автомобили в морето. СНИМКИ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обилните валежи от последните часове са предизвикали наводнения по морето. Под вода са улици и в Ахтопол, съобщават от Meteo Balkans.В Царево е обявено бедствено положение. Хотелски комплекси на Нестинарка са под вода, сериозни си пораженията и на плаж Арапя. „Тотален потоп в Ахтопол, пътят Ахтопол – Царево е затворен“, казва Георги Пенчев. От МВР – Бургас обясниха, че заради преливане на река Велека е затворен пътя от Варвара към Синеморец. Приземните етажи на няколко хотелски компекса в къмпинг „Нестинарка“ са залети от вода. На телефон 112 са получени сигнали, че в ниските части на „Арапя“ има до два метра вода, както и няколко автомобила, които са в морето. Към момента се извършват множество дейности, свързани със спасяване на бедстващи хора, пише БНР.


Община Царево обяви частично бедствено положение заради обилните валежи в региона. Тя ще е в сила следващите 5 дни. Река Велека е преляла при с. Кости и залива населеното място, обяви кметът Георги Лапчев.
От кадри споделени във Фейсбук се вижда, че потопът е погълнал улици и автомобили.

Чрез включване на предупредителните сирени към населението се отправя призив за евакуация на по-високи места, които не могат да бъдат засегнати от прииждащи води. Говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева посочи, че към спешния телефон 112 са подадени множество сигнали от района на Царево за бедстващи хора и наводнени хотелски комплекси.

Много автомобили и покъщнина на хората от Царево е отнесена в морето.

„МОЛЯ ЗА ПОМОЩ“ пише в профила си Мариян Атанасов от Царево, споделен от Меteo Bulgaria . „Дано няма жертви на този библейски потоп“, пише Атанасов

Меteo Bulgaria публикуваха снимка с текст, че потопът отнася вече мостовете на Царево


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар