Потресаваща мафия! Каскетът прибрал делото за заплаха срещу Борисов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Делото срещу бившия премиер Бойко Борисов за заплаха се намира при главния прокурор Иван Гешев. Такъв отговор е получило МВР, когато поискало от прокуратурата материали по архивирано вече производство, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Полицията, която правеше проверка, така и не е получила достъп до материалите.

Става дума за дело отпреди десетина години. Висш чиновник подал сигнал, че Борисов го е заплашил, че семейството му няма да разбере дали не яде неговото месо. След това той се отказал от показанията си. Според Рашков Борисов е заплашил бившия високопоставен чиновник, за да спаси от разследване свой министър през 2009 г. Според неофициална информация става дума за бившия шеф на фонд “Земеделие” Светослав Симеонов, който твърдял, че Найденов му е предлагал подкуп.

Това дело е предмет на разговор между Борисов, Найденов и бившия градския прокурор на София Николай Кокинов в къщата на първия в Банкя през 2009 г. Запис бе разпространен анонимно до медиите. Тогава Кокинов заяви, че не вижда това дело никак, защото свидетелят се отказал от показанията си.

Според Рашков още при този разговор делото е било смачкано. По думите му след това е трябвало да бъде архивирано, но когато от МВР го поискали, им било обяснено, че то е при главния прокурор.

“Оттогава ни дума, ни вопъл, ни стон. Както материалите, които са изпратени за известните на цялото общество язовири, за които в началото едва ли не беше анатемосан министърът на икономиката Петков и после се оказа, че твърдението, че са били пълни са пълна лъжа. Тези материали не се движат от българската прокуратура. На мен не ми е известно да е възложено на МВР да се работи по тях”, заяви Рашков.

Той призова да се провери и как прокуратурата работи по сигнала за хулиганство срещу Борисов, подаден от бившия председател на Софийския районен съд Методи Лалов. Той сигнализира прокуратурата след изказване на експремиера в Поморие. Тогава Борисов нарече Рашков “пияница” и заяви:

“Ще ме чегърта и щял да се саморазправи тоя пияница! С гол гъз таралеж ще мачкаш – това мо’а да ти кажа, нещастник такъв!”.

По новата проверка за делото за заплаха Борисов бе извикан на разпит в МВР. Тогава бившият премиер заяви, че може и да не излезе жив от полицията, но след около 40 минути се върна невредим. Полицията привика също бившият министър Найденов, както и някогашните висши прокурори Кокинов и Бойко Найденов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар