мая манолова

ПОТРЕСАВАЩА НАГЛОСТ! Не допуснаха Омбудсмана на тристранния съвет!

Мая Манолова
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не допуснаха омбудсмана Мая Манолова да присъства на заседанието.

Вицепремиерът Валери Симеонов каза, че не може да се нарушава правилника на НСТС, дори и да дойдат главният прокурор или премиерът неканени.

В своя позиция БСП разкритикува това решение.

Мястото ми е там, където се обсъждат проекти, засягащи правата на гражданите, каза Манолова и обоснова присъствието си със законово право, съобщи БНТ.

Членовете на НСТС обсъждат проектите на постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за устройството и организацията на работа на органите за медицинска експертиза.

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди и новият модел за оценка на вида и степента на увреждане. Здравното министерство предлага да отпадне математическата формула за изчисляване на множество увреждания при издаване на решения от ТЕЛК.

“Неприемливо е Омбудсманът да бъде гонен от заседание на Тристранния съвет, още повече в момент, когато се обсъждат ТЕЛК и пенсионирането на миньорите – въпроси, които засягат пряко живота на хиляди българи. Ролята на обществения защитник е да отстоява правата на човека. В тази връзка, аргументът за неспазена процедура по присъствие на Омбудсмана на заседанието е несъстоятелен и е опит за поредно непрозрачно вземане на решения. Припомняме, че в петък, народни представители от БСП за България се срещнаха с миньори. И тогава, и сега заявяваме, че подкрепяме промените за пенсионирането им”, обявиха от БСП.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар