Потресаващо! Бойко продава “Фалкона” на близък бизнесмен за без пари

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Малко сухи цифри:

Президентът на САЩ лети на Boeing VC-25B, чиято цена e 420 милиона долара. Машините са две, абсолютно еднакви и така цената става 840 милиона долара. Населението на САЩ е 330 милиона, или авиопаркът на президента им струва около 2.5 долара на човек.
Президентът на Русия лети на Ил-96-300 ПУ (М1), чиято цена е 82 милиона долара. Машините са пет и така общата цена възлиза на 410 милиона долара. Населението на Русия е 142 милиона, или авиопаркът на президентството им струва 2.87 долара на човек.
Модерните самолети са изключително сложни машини с десетки отделни системи и хиляди части. При всичкия технологичен напредък и високи стандарти в авиационната индустрия е нормално понякога отделен елемент или система да дефектира. Затова и повечето системи в самолетите са двойно и тройно подсигурени. Няма нищо драматично в един отказ или съобщение за грешка. И когато се установи някаква нередност, машината отива на ремонт.
Нормално явление е един от самолетите на гореспоменатите лидери да бъде в планов или извънпланов ремонт.
Министър – председателят на България лети на Dassault Falcon 2000EX, чиято цена е 30 милиона долара. Има и един Airbus A319, закупен за 44 милиона долара. Общата сума е 74 милиона. Населението на България е под 7 милиона, или авиопаркът на нашия министър – председател ни струва над 10 долара на човек.
Когато обаче светне някоя червена лампичка в някоя машина, естественото решение е: „Махнете го това, щяхме да се пребием! Да се купи нов самолет!“
Така някой бизнесмен ще се сдобие с евтин частен джет в перфектно състояние, а ние ще броим нови 30 милиона долара. Това са страшно много капачки…
Гледам новината и се питам дали всички ние не „летим“ на нещо, чиито системи отдавна не функционират, а екипажът е купил бреветите си от Илиенци.
Кога ли и ние ще кажем: „Уф, махнете го това, че за малко да се пребием…“
Dimitar Dimitrov Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар