Потресаващо! Васко Ухото купил кичозната арка пред “Александър Невски” от “Алиекспрес

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

3000 или 30 хиляди лева?

Колко плати новият кмет на София Васил Терзиев за златният “олтар”, “парапет” или каквото още се сетите за нещото, което Столична община инсталира пред Патриаршеска катедрала “Свети Александър Невски”?

С подобни златни арки са фрашкани китайските платформи за глобално пазаруване “Алиекспрес” и “Алибаба”, показа проверка на ПИК. И тъй като на азиатския пазар конкуренцията е огромна, цените варират от 900 лева до 4800 лева за една арка.

“Арт инсталацията” на улица “Оборище” вече предизвика вълна от гневни коментари в социалната мрежа. Дизайнът и реализацията на това “произведение” е на софийската фондация “Колективът”, подкрепяна от “Америка за България”.

Вече се появи информация, че за този проект Столична община е платила 30 хиляди лева.

ПИК направи два опита да се свърже с “Колектива”, за да научи в България ли са произведени златните арки или са доплавали по море от някой китайски склад, и ако са поръчани от “Алиекспрес” – от кои са, от скъпите или от евтините?

Основателят на фондацията Мартин Янков (долу в дясно на колажа – б.р.) обаче не отговори и на двете позвънявания на медията ни.

След огромното възмущение, което арката, която е част от Коледната украса на Столична община, предизвика сред софиянци, редно е кметът Васил Терзиев да даде отчет наистина ли 30 бона от бюджета за София са потънали в този кич?

Така, както ежедневно докладва на столичани във Фейсбука си каква работа е свършил.

София очаква “златния” ви рапорт, г-н- Кмете!

 

 

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар