евинетки

Потресаващо! ГЕРБ глоби семейство защото не откри начин да си купи винетка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Семейството на Елица Маврова, което от дълги години живее в Чехия, попадна в изключително неприятна ситуация, след като бе глобено малко след като се членовете му се прибраха в България.

Причината – не успяли да намерят начин да си закупят винетка, съобщава Нова тв.

„Влязохме през ГКПП „Калотина” и се опитахме да си купим винетка, защото знаем, че в България пътуването е с такива. Предните години сме си купували винетки на бензиностанци при ГКПП-то и мислихме и този път да направим същото. Като влязохме в самия пункт се оказахме в много сложна ситуация поради големия поток от коли в обратна посока. Там има една малка будка за винетки, но беше затворена. Следващата възможност беше бензиностанцията.Влязохме там и те ни казаха: „Не продаваме винетки, не знаем къде се продават”.

На самата бензиностанция имаше патрул на „Гранична полиция” и попитах един от полицаите от къде да си купим винетка. Той ни каза, че на 13 километра има друга бензиностанция и от там може да си купим”, обясни в предаването „Здравей, България” Маврова.

Малко след като минали границата и продължили движението сисемейството на Елица са спрени от служители на БГ тол. Обяснили им ситуацията, но те решили да ги глобят със 70 лева и задържали документите им, докато не я платят. Младата жена заяви, че ще си търси правата: „Успяхме да подадем жалба в БГ тол и АПИ. Ще търсим и адвокатска помощ и такава от чешкото посолство, защото сме чешки граждани“, обясни тя.
„Този случай със сигурност ще бъде проверен. На ГКПП „Калотина” има 4 пункта, от които се закупуват винетки и 6 места за самообслужване“, пък заяви проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ.
Той е категоричен, че пунктовете са работили на 29 август и са продадени хиляди винетки.
„Държавата е предвидила и закупуване на електронна винетка. Докато са стояли в колата са могли да си закупят такава през мобилния телефон”, коментира проф. Олег Асенов.
„Когато се плаща на място с карта служителите на БГ тол нямат право да задържат документите на глобените хора. Ако се плаща в брой на място – тогава имат такова право. За плащане на глоба по банков път трябва да се издаде акт за установено нарушение”, заключи той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар