Потресаващо! ГЕРБ калинки одобриха книжка за деца с еднополови семейства.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Малката мравка Мравин открива, че дом и семейство има там, където има обич.

 

Излезе първата българска книжка за деца, в която се говори за еднополови семейства. Приказката „Мравин и планетата Гора“ е написана от авторка с псевдоним „Великан Василева“ и издадена от „Колибри“. Разказва за приключението на малка мравка, чийто дом е разрушен и тя потегля през гората да си търси нов.

В пътешествието Мравин е съпровождан от госпожица Бътърфлай и мис Бръмбарова – две крилати дами, които живеят заедно. Мравката и добрите хвъркати госпожици срещат семейство от господин и госпожа Калинка, сляп Кърт и живеещи заедно, „защото се обичат”, мъжки черни лебеди, пише Площад Славейков.

 

Богато илюстрираната детска приказка с рисунки на Веселка Велинова е предназначена за деца между 3 и 6 години. Приказката засяга темите за обичта между хората, за дома, топлината и разбирането.

Авторката Великан Василева е решила да запази истинската си самоличност в тайна. В представянето на приказката се казва:

„Псевдонимът Великан Василева има сантиментална стойност за автора, защото скъп на сърцето ѝ човек я е наричал „великан“.

Идеята за написването на книжката идва от човека, на когото е посветена, и нуждата от детска литература, която да разказва за „различните“, животните и насекомите“.

„Мравин и планетата Гора“ е първата книга от цяла поредица. Книжката е подкрепена от Фондация „Сингъл Степ” и Асоциация „Родители“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар