Потресаващо! ГЕРБ фирма държи на склад 40 ТИР-а с “Азитромицин”, чака цените да се вдигнат, не пуска друг да внася

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Моля не купувайте сами лекарства, не се самолекувайте, консултирайте се ВИНАГИ с лекар. Можете да навредите на себе си, и на другите…!

В България настъпи глад за лекарства, насред корона-кризата, защото близка до ГЕРБ фирма иска да натрупа милиарди. Това пише в днешна публикация на 2 страници френският вестник “Фигаро”.

“Близък до премиера бос, държи на склад 40 ТИР-а с изключително нужното в момента лекарство “Азитромицин” (познато под различни имена). То обаче липсва в аптеките, и босът чака цените драстично да се вдигнат, за да натрупа баснословни печалби”, пише вестникът.

“В същото време, той ползва позициите си във властта, за да спре алтернативен внос. Азитромицин има в изобилие в Румъния, Сърбия и Гърция, и може за часове да стигне до България. Но аверът на Бойко не дава, за да създаде дефицит, и да продава скъпо…” – добавят журналистите.

По-натам в статията пише, че контролираните от олигарха медии умишлено създават паника около лекарствата, за да купува народът още повече, и да се засили недостигът.

Нещо повече – подкупени “доктори”, дават съвети за самолечение по телевизията, без да се интересуват това опасно ли е. Важно е народът да купува, за да има чии пари да се приберат.

Ползването на “Азитромицин” може да става само по лекарско предписание. ТОЗИ АНТИБИОТИК НЕ ЛЕКУВА КОРОНА-ВИРУСА, А САМО НЯКОИ ОТ ЕВЕНТУАЛНИТЕ МУ ПОСЛЕДСТВИЯ.

Затова няма смисъл да се взема, ако такива няма. Човек само те трови напразно, а в същото време – дефицитът може да остави друг, имащ нужда, без лекарство. Прогнозата на френските журналисти е, че печалбата ще е около 700 млн. лв. от тази афера, а 60% ще са лично за Борисов.

източник: 4udoslav, с редакции

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар