Потресаващо! Гешев ще си раздава 20 млн.лв. бонуси…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За коледни бонуси за магистратите и служителите в съдебната система тази година ще са необходими 20 257 058 лева, стана ясно от заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет днес.

Премиите ще са в размер на една и половина основна заплата плюс ранг. За специализираните съдии и прокурори ще има допълнително до три заплати плюс ранг.

Съдебните кадровици осигуриха днес необходимите пари за допълнителните трудови възнаграждения. 6 300 043 лв. от тях са от неразпределения размер по параграфа за заплати в съдебния бюджет, а останалите 13 957 012 лв. бяха осигурени от бюджета на ВСС и от перата за издръжка и за придобиване на дълготрайни материални активи, предаде lex.bg.
Административните ръководители на съдилищата и прокуратурите ще трябва да се съобразят с критериите в правилата при отпускане на бонусите.

Те не се изплащат, ако магистратът е осъден на затвор, или ако е наказан дисциплинарно. Освен това магистратите трябва да са получили по-висока оценка от „задоволителна“ на последната атестация. Обикновено всички получават само добри и много добри атестации.

Тази година коледните бонуси за магистратите са по-високи в сравнение с 2019 г. Тогава бюджетната комисия на Висшия съдебен съвет реши, че сумата не може да надвишава една основна заплата с възнаграждението за съответния ранг. През 2018 г. пък премията беше 43.5% от основната заплата.

Източник: epicenter.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар