Потресаващо! Глобиха човекът, който възстанов счупената плоча на Паметника на Съветската армия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичният инспекторат е глобил председателя на БСП-София Иван Таков с 500 лева за това, че е възстановил счупената плоча на Паметника на Съветската армия.

 

„Не съм изненадан, но и няма как да приема за нормално да ме глобяват затова, че поправяме нещо, което беше счупено от вандал, провъзгласен за герой за това му действие, написа Иван Таков във Фейсбук. – За съжаление, през последните 33 години обществото ни свикна да приема за нормално разрушаването.

Разрушени и унищожени бяха здравеопазването, образованието, селското стопанство, икономиката… И това се приема за нормално. А изграждането, поправянето, запазването станаха някак непопулярни действия, които подлежат на глоба. Аз да питам къде са институциите, че се наложи Градският съвет да поправя счупената плоча на Паметника на Съветската армия? Защо никой не пита какво наказание получи „героят“, който счупи плочата? Защо не го осъдиха? Защо не го принудиха той да я възстанови? А когато ние направихме нещо добро, ни наложиха глоба. Ето това е знак за оскотяването на едно общество“, коментира Иван Таков.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар