Кирил Асен

Потресаващо! Гнусната US шайка ППДЕБЪ+ са експулсирали трима СВЕЩЕНИЦИ от руската църква

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските власти днес са експулсирали от страната настоятеля на Руската православна църква у нас. Това съобщи Руското посолство в страната, цитирано и от ТАСС. Освен архимандрит Васиан, са изгонени и двама свещенослужители на църквата в столицата. Тримата застрашават националната сигурност на България, е аргументът на българската държава, обясни пред ТАСС посланик Елеонора Митрофанова.

“На 21 септември т.г българските власти предприеха груби, фрапантни действия за експулсиране на настоятеля на Подворието на Руската православна църква в София архимандрит Васиан и двама служители на църквата “Св. Николай Мирликийски Чудотворец”.

Възмутени сме от факта и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че сегашното ръководство на България си е поставило задачата да разруши не само обществено-политическите, културните и хуманитарните връзки между нашите държави, но и да скъса отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби руския и българския народи един срещу друг.

Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – свещен и чист ден за вярващите на Руската православна църква. Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимодействие лежи изцяло върху българската страна”, съобщи на страницата си Руското посолство.

ТАСС цитира и Елеонора Митрофанова, която напомня, че църквата е отделена от държавата. Тя уточнява, че руските свещеници са били извикани днес в миграционната служба, където им заявили, че представляват заплаха за националната сигурност на България и са длъжни още в рамките на деня да напуснат страната.

“Това е безпрецедентно. Църквата е отделена от държавата. И е непонятно как свещенослужители могат да застрашат националната сигурност”, коментира пред ТАСС Митрофанова. По думите й в Руската църква в София ходят много хора и това е “падение в пропастта”. “Може да се каже, че те просто се изплюха в лицето на нашата църква, още повече, че това става в деня на Рождеството на Света Богородица”, отбеляза руската посланичка.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар