Потресаващо! Държавата на ГЕРБ печели 350 бона на ден от тестове, безплатни няма и на най-бедните

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавата на ГЕРБ прибра само за един ден над 350 000 лева печалба от тестовете за коронавирус! И докато Бойко Борисов се хвали, че България била отличник при справяне с кризата покрай вируса, по света правителствата отпуснаха маски, тестове и дезинфектанти напълно безплатно.

Докато ГЕРБ нагло лъже за похарчените пари в битката срещу Covid-19, властта не осигури безплатни тестове дори за най-бедните. А за онези, които трябваше да бъдат тествани втори път след прекарване на болестта, решението бе – няма нужда от тестове. Причината – сакън, да не се даде нещо без пари на народа.

Ето целия корупционен хаос, синтезиран в няколко изречения от журналиста Генка Шикерова, „насладете” се на безобразията на хунтата:

9038 теста в петък. 120 хил. лв. плаща държавата за тестове (по Борисов). Държавната цена е 60 лв. (НЗОК). Това би трябвало да значи 2000 теста, платени от държавата. За останалите 7038 се предполага да са платени по “пазарни” цени между 90-120 лв.

При надценка средно от около 50 лв. Това прави печалба от над 350 хил. лв. на ден.

Обсъждат се всякакви мерки, но не и как в условията на задълбочаваща се криза, държавата да ограничи надценките.

И не само, че не се мисли в тази посока, а Министерството на здравеопазването също ще сложи цена от 130 лв. за PCR без направление.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар