Потресаващо! Ето как Борисов ще подари на Запада най-ценното богатство на България

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Защо обаче министрите така упорито са пренебрегвали предупрежденията, че ВиК-мрежата е в отчайващо състояние, а водата от язовирите потъва в земята?

Отговорът може да се крие в едно от „предложенията“ на Борисов за справяне с водната криза. Може би си спомняте, че той предложи, ни повече, ни по-малко, да се обединят всички ВиК-дружества в едно цяло дружество, което да е държавно.

Предложението е примамливо за ушите на отчаяните хора в България. Но…заедно с това е и твърде коварно.

Защото, ако позволим да се направи едно държавно ВиК дружество, веднага след това Борисов ще започне да се оплаква, че държавата не може да стопанисва цялата ВиК-мрежа. Защото за това трябват милиарди, а държавния бюджет ги няма.

А откъде ще вземем пари, за да закърпим положението! Ами, естествено, от Световната банка. Тя ще отпусне някакви мижави траншове, но ще иска да изпълняваме нейните условия. А те ще са убийствено за водното богатство на родината ни. Както бяха убийствени за икономиката на България.

Световната банка веднага ще поиска водното дружество да бъде приватизирано. А протестите на кметовете, ако изобщо ги има, няма да бъдат чути, понеже дружеството ще е държавно.

След това, изведнъж ще се появи чужд инвecтитoр и щe oбяви, чe e гoтoв дa влoжи пари, нo щe иcкa и дългoгoдишнa кoнцecия върху извoритe и вoдoизтoчницитe.

Зa дa нe ocтaнe cъмнeниe в нeoбхoдимocттa oт бързa привaтизaция, тук-тaм щe гръмнaт oщe някoлкo вoдни кризи кaтo пeрнишкaтa.

Ето ви сценарият.

Така цената на водата ще скача главоломно, за да ограничи населението консумацията на вода. А нашето водно богатство ще отгърми на Запад, където вече изпитват недостиг на чиста питейна вода.

Ето затова избухна „неочаквано“ водна криза в България! А сега ние сме в топ 5 на страните с най-големи водни запаси.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.