Потресаващо! Извършителят на убийството в Галиче имал и други присъди

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ивършителят на убийството на 18-годишната Андреа от село Галиче е имал и други присъди, стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов на специален брифинг във Враца.

Маринов обясни, че убийството е много жестоко “по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности”. Важното в случая обаче било, че полицията много бързо е разкрила извършителя.

„Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора”, допълни вътрешният министър.

„Проведохме среща с обществеността в махалата, хората са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме оттук нататък – там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение”, обясни още Маринов с уточнението, че засилено полицейското присъствие ще има в целия район.

Окръжният прокурор Десислав Начков обясни, че престъплението е извършено около 01:00 часа на 11 януари. Заподозреният Аксел вечерял при баба си, която живее на същата улица, на която и убитата Андреа. После младежът излязъл и минал покрай дома на момичето, което отдавна харесвал. Забелязал, че в стаята й свети. Портата на двора била отворена. Вратата към дома обаче била заключена.

„Нападателят видял, че Андреа спи и решил да влезе в дома през друг вход. Той взел метална пръчка, за да сплаши момичето. Влязъл в дома й през отворен прозорец на мазето”, съобщи Начков.

Момичето се сбудило и започнало да крещи и Аксел я ударил с металната пръчка по лявото слепоочие. Тя паднала, а обвиняемият започнал да я души, докато престанала да проявява признаци на живот. Тогава я изнасилил. За по-сигурно наръгал момичето с кухненски нож, обясни Начков.

„След това той видял мокри кърпи, които използвал, за да избърше ръцете си и ножа. Видял и портмоне на пострадалата. В него имало около 250 лв. Той го взел със себе си, както й увитият в мокрите кърпи нож и напуснал местопроизшествието по същия път, по който дошъл. Пътьом изхвърлил ножа, вкъщи преброил парите в портмонето, което изхвърлил в кладенеца в двора.

С парите Аксел си купил маратонки, ръкавици и тонколона от магазин в селото. А в Бяла Слатина си купил таблет.

Според прокуратурата момичето е починало от кръвозагуба, а не от душенето.

Аксел е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа. Ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Прокурор Начков съобщи още, че ще му бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин и с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление. За такова деяние се предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Обвиняемият обаче засега е непълнолетен. Ще навърши пълнолетие през октомври. Според Наказателния кодекс наказанието се редуцира от 5 до 12 г., като 12 г. е максималното наказание.

Според главния прокурор Иван Гешев профилът на извършителя от село Галиче е подобен на този на извършителя в село Сотиря и на извършителя на убийството в Русе. “Той е необразован, непълнолетен социопат”, обобщи Гешев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар