Потресаващо! Народното Събрание ще похарчи 115 хил. лв., за да учат депутатите чужди езици

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Така ще могат да комуникират с институциите на ЕС Народни представители и служители на парламента ще изучават английски, немски и френски език. Това става ясно от обществена поръчка за чуждоезиково обучение, публикувана от Народното събрание в понеделник.
Поръчката е с прогнозна стойност 115 хил. лв. без ДДС и е само за учебната 2019/2020 година. Депутатите и служителите в парламента ще могат да изучават общ английски, немски и френски език, специализиран английски език за юристи и специализиран английски, немски и френски език за работа с институциите на Европейския съюз, пише „24 часа“. Според обявлението на парламента курсовете ще се провеждат в групи от най-малко 5-има и максимум 9-има души по два пъти седмично.
Часовете обаче задължително трябва да са съобразени с работното време на Народното събрание. Към чуждоезиковото обучение ще могат да се включат и служителите с никакво или слабо ниво на познаване на езика, тъй като са планирани уроци за придобиване на основно ниво – A1. Най-високата езикова степен, която ще могат да вземат депутати и служители, е C1. За целта общият брой на учебните часове е 150.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар