Потресаващо! Оперна прима осъдена от „Топлофикация”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оперната прима Росица Тренкова, наградена с кристално огърлие – най-голямото отличие за заслуги към българската музикална култура, се ожали от наглостта на „Топлофикация София“.

Монополистът, потънал в борчове заради космическите заплати на своите топ мениджъри и безпрецедентните кражби на топлоенерегия, осъдил 86-годишната звезда след 9 години ходене по мъките, въпреки че тя отдавна е продала апартамента си в София и живее в наследствената си къща в Самоков.

„Обидена съм. 30 години съм била абсолютно точен и редовен платец, навреме съм плащала сметките за парно. Не обичам да имам дългове, защото държа на името си. И сега не съм длъжник на „Топлофикация”, оттам насила ми измислят потребление и ме назовават такъв.

Не съм търсила да ми връщат надплатеното, а ме въвличат насила в дело“, ожали се оперната прима. Росица Тренкова живее от 2012 г. в Самоков, спряла е радиаторите и писмено е уведомила топлофикация и фирмата за дялово разпределение „Техем“, че престава да им бъде абонат. Към деня на напускане на столицата парното имало да ѝ връща надплатени 166 лева от изравнителна сметка.

Росица продала апартамента си в София през втората половина на 2013 г., за което представила нотариален акт в топлинното дружество.

Но вместо да ѝ върне надвзетите пари, парното ѝ завело дело за 70 лева и в крайна сметка я осъдило за 400 лева с таксите, като оправданието им било, че дължала сметка по „сградна инсталация“ за 2013 и 2014 г.

Абсурдното е, че тогава тя вече е била жител на Самоков и не е имала имущество в София. За капак ѝ пратили съдия-изпълнител през 2020 г., а от стреса покрай делото тя се поболяла.

Междувременно починал и съпругът ѝ, което допълнително я съсипало. „Не издържах всичко, което ми се струпа. Тази несправедливост ме тормозеше. Бях болна два месеца и изпуснах обжалването“, оплаква се певицата.

След съдебното решение Росица Тренкова писала до топлофикация, КЕВР и различни други институции заради проблема си с парното.

Молила се по телефона на служителите, но отвсякъде получавала мълчание или безразличие. Сега смятала да подаде жалба в Европейския съд срещу несправедливостта, защото искала да изчисти името си.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар