Потресаващо! ПАцо Балкона взе хазарта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Особено близката до бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев – Мария Филипова ще оглави Комисията по хазарта. Тя е работила е за него още  когато е бил зам.-министър на правосъдието (въпреки, че е спортен журналист по професия).

До момента е зам.-шеф в Комисията по финансов надзор, където приюти свои кадри Вл. Горанов.

Филипова поема хазарта, след като досегашният шеф на органа Александър Георгиев  беше задържан от въоръжени полицаи наред с няколко държавни чиновници. Причината за ареста са разлики в ставката върху всички залози между частните и държавни лотарии.  Така българският спортен тотализатор е плащал 15%  данък, докато останалите са давали по-малко върху комисионите. В резултат на разликите в определените такси бюджетът е ощетен с 210 млн. лева.

„Националната лотария е плащала  всичко по закон”, заяви преди дни пред Свобода Европа бизнесменът Васил Божков.

Всички данъчни сметки са били известни на МФ. „През цялото това време министър е бил Владислав Горанов”, подчерта бизнесменът. 19′ публикува заповедта на министъра – документ от 2015 г., с която са определни ставките на база закон, внесен от МенТа Стоянова.

Припомняме, че арестуваният Ал. Георгиев беше назначен от същия Горанов през април 2019 г. Преди това същият бе зам.-шеф в НАП към МинФин.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар