ПОТРЕСАВАЩО! Посред зима ще ни ударят с брутално увеличение на парното и тока! Стягайте кесиите от сега!

Електроенергия, Енергетика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В разгара на зимата ще ни ударят с ново вдигане на цените на енергията. Това днес се чу по Нова телевизия от няколко експерти. Те предричат, че ще имаме шоково поскъпване. Очаква се скок с 25% на топлинния газ, а от там ще тръгне и по другите цени на енергията.

Експертите препоръчват смяна на методиката, по която се изчислява цената на природния газ.

„В енергията за бита съществуват две реални опасности – няма да може да се удържи ниската цена, която е задължение към обществото. Във Фонда за енергийна сигурност, където трябва да се съберат 600 милиона лв., няма как те да се съберат. От статистиката се вижда, че във Фонда вече четири години не могат да се съберат едни 135 000 лв. компенсации“.

Друг експерт пък обяви, че ако се водеше нормална и правилна политика на доходите на гражданите, реакцията по отношение на увеличенията на цените щеше да е далеч по-безболезнена.

Отбеляза се, че оставката на шефа на КЕВР Иван Иванов е поискана основателно, а защитата, с която той бе оставен на поста си е била направена изключително „нескопосно и неправилно“.

„Регулаторът е по-малко независим с последните изменения. Лично съм разговарял с доц. Иван Иванов и той е категоричен, че никой не му се е обаждал. Друг е въпроса, че регулатора действа по-рестриктивно, отколкото трябва“, коментира професор Тасев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар